Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

torsdag 14 oktober 2010

Snöstorm!Känner ni igen träden, de står kvar på samma ställe. Man kan planera och planera men det blir inte alltid som man planerat. Tex skulle jag idag, eftersom jag var ledig från jobbet, ut och gräva ner resten av mina träd för vinterförvaring. Men sånt väder som det blev idag så vägrade jag gå ut! Det framgår inte av bilderna med vilken frenesi vinden blåste och snön kom vågrätt genom luften! Men jag var i alla fall ute med kameran och tog några bilder.
Det troliga är väl att snön smälter bort ganska fort, den brukar göra det den här tiden på året, och då kan jag förhoppningsvis fortsätta mitt höstarbete, tex på lördag.
Bara jag själv vet vilka träd som döljer sig under de här snöklumparna.Dagens mest dramatiska händelse utspelade sig i alla fall på baksidan av huset. Först var jag ute och tog några kort så där på måfå som man gör, siktade hit och dit med kameran och den här häggen som vi har bakom huset kom med på bilden.HADE bakom huset alltså. En stund senare fick jag plötsligt se att den låg ner på marken, med stammarna åt alla olika väderstreck! Och jag hade inte ens hört något brakande eller nånting - men det var väl det ständiga stormbruset som överröstade allting. Den måste ha varit ganska murken och så blev det för mycket med den tunga blötsnön och vinden.

Längst till vänster i båda bilderna, vid foten av granen, syns (för mig som vet det) mina nergrävda bonsaier. Hade jag tur eller hade jag tur att inte nån del av trädkronan hamnade på dom?!

1 kommentar:

  1. Ja oj vilket väder vi haft idag! Trodde snön skulle ha smält bort när jag kom hem nu ikväll men inte då...... Men stormen har iallafall bredarrat!

    SvaraRadera