Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

lördag 21 augusti 2010

Olika kaskaderDenna dag borde jag inte vara hemma. Jag borde ha varit i Båstad, men är alltså inte det. Sedan 1994 har jag tidigare bara missat ett årsmöte med Bonsaisällskapet. Jag fick helt enkelt inte ihop planeringen i år och det känns tråkigt men jag hoppas jag kan vara med nästa år.
Hoppas även att alla ni som kommit er till Båstad har ett trevligt och intressant möte!

Norrvikens trädgårdar hade också varit intressant att se.

Idag regnar det, men tidigare i veckan har det varit soliga varma dagar och kalla nätter. Flera frostnätter. Min idegran ser frisk och grön och burrig ut, men den lilla videkaskaden är helt förstörd. Bladen är bruna och hopskrumpna och en del har helt fallit av. Jag tror den hann torka när jag inte hann med riktigt med vattningen. Den är ju ganska törstig av sig. I några dagar var det fortfarande fruset ute när jag for hemifrån på mornarna och hade sedan hunnit bli mörkt innan jag kom hem, då var jag aldrig ens ut till bonsaigården och tittade. Jag tror inte det är frosten som tagit den, det ser inte ut så och de andra videna ser inte påverkade ut. Endast svaga färgförändringar kan jag se på övriga lövträd. Tror att bonsaigården skyddar ganska bra mot den här första kylan.

Jinnen på idegranen ska bort. ? Eller? Jag har fått förslag att ta bort den, och jag är ju egentligen inte så mycket för jinnar själv heller, men än så länge så sitter den alltså kvar.

1 kommentar:

  1. Jag har faktiskt varit i Norrvikens trädgård. Den är fin!

    SvaraRadera