Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

onsdag 28 juli 2010

I "bonsaibutiken" ?Var med maken på varuhuset Jula för att inhandla en plåtsax och en huggarjacka, råkade få syn på denna: en låtsas-sten för att plantera blommor i. Skulle den inte passa utmärkt även för en bonsai??? Inte för att jag har något träd som står och väntar på omplantering just nu den här årstiden, men jag köpte den naturligtvis med detsamma. Endast 99 kr. Obs! den har ett dräneringshål i botten! Det fanns även en lite större modell, som jag kanske provar om det går bra med denna.
Min ölandstok visar upp en enstaka blomma. De andra blomknopparna klippte jag väl bort när jag jobbade på den sist.

Min småbladiga alm är rufsig och ser ganska förskräcklig ut den här tiden. Bladen är förstörda av vind och sol (det ser värre ut i verkligheten än på bilden) men den växer i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Den här krukan som liknar en stenblock är mycket intressant. Jag kommer också att köpa den om den inte är för stor och om Jula fortfarande säljer. Tackar för tips!

    Den är lämpligt att plantera t ex, en halvkaskad av tall.

    SvaraRadera
  2. Yttermåtten på "stenen" är 20X30 cm, men väggarna är ganska tjocka, så innermåtten är betydligt mindre. Kanske hittar jag något att sätta i den till våren?

    SvaraRadera