Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

lördag 15 maj 2010

YamadoriÅrets yamadori: vilken dag!
Har varit ute med Bonsai-sällskapet och letat bonsaimaterial på ett berg (faktiskt två berg) som vi fått lov att gå på av markägaren. Vi har gjort en sån här utflykt varje vår i ganska många år nu. Under dessa år har vi haft regn, snö, blåst, hagel, allt. Vi brukar frysa. Vi är helt enkelt ganska luttrade när det gäller den norrländska våren. Men idag har det varit 25 grader varmt hela dagen, helt obeskrivligt, svettigt, hett, inte en vindpust...
Vi var sex personer ute i terrängen. Större och mindre träd grävdes upp och själv tog jag med den här tallen hem. Borde egentligen inte samla på mig flera förstås, men när jag nu ändå gjort mig besväret att klättra upp på berget så... då fick den följa med hem.
Den får nog vänta till på måndag med att komma ner i jord i nån låda, för ikväll är jag alldeles för trött och imorgon ska jag jobba.
Den ser inte mycket ut för världen för tillfället, det ser jag, men vänta bara!

3 kommentarer:

 1. Påsen matchar inte riktigt mot väggen!

  SvaraRadera
 2. Hej, fint fynd.
  Brukar du hålla dig inom en gräns för hur höga dina träd får i vilt tillstånd när du plockar hem dem?

  Nybörjare och nyfiken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar se till att de inte är större än att jag klarar att bära hem dem... och att de har någon slags potential att i framtiden bli en bonsai som jag kommer att klara att lyfta och bära själv!

   Radera