Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

tisdag 22 februari 2011

Repotting day two



The snow is still deep in my bonsaigarden. But the light is brighter today than a month ago, the snow looks white in today's photo, not as blue as in january.

Snön ligger fortfarande djup i bonsaigården, men visst syns det att det är ljusare nu än för en månad sedan? Alla bilder jag tog i januari är blå i färgen, men idag ser ju snön vit ut i solskenet.




Can you see any bonsai here? They are completely covered under the snow but they are still there!



Ser ni några bonsaier här då? Nej nu syns inte ens topparna, men de finns där under snön.





I have repotted some indoor trees and other pot plants. Here is ficus benjamin, ficus natasja, ficus retusa and a tree hibiscus, grown from seed only last year. And some other plants.

Jag har planterat om en hög med inomhusväxter: min benjaminfikus, min natasjafikus, tre retusafikusar (blivande bonsai i min fantasi) en trädhibiskus som jag sådde förra året, också med baktanken att göra bonsai av den förstås... Och lite annat diverse.

2 kommentarer:

  1. Spännande! Får jag fråga vad inomhustemperaturen är för dina inomhusbonsaier? Och vad använder du för belysning? någon speciell sorts ljus?

    SvaraRadera
  2. De här inomhusbonsaierna (-potensaierna) är vanliga fikusar = tropiska växter, jag har dem året runt i rumstemperatur, alltså 20 grader (eller i verkligheten något mindre pga gammalt o dragigt hus...) De andra, de som fäller löven på vintern, alltså mina almar mm, har jag i frostfritt garage, några plusgrader,medan de är avlövade, sen får de stå inne i rumstemperatur hela våren och ute på sommaren - två månader i bästa fall.

    Belysningen är ett vanligt lysrör (ingen särskild växtbelysning) som tänds och släcks med en timer. Vet inte hur många watt det är men det märks i alla fall att det gör skillnad.

    SvaraRadera