Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

måndag 6 september 2010

OtursdagEn otursdag idag. Först såg jag en natasjafikus inspunnen med vad som såg ut som spinn. Den är bara en "vanlig blomma" än så länge, den står i en vanlig blomkruka - men nu har ju jag förstås inga vanliga blommor som inte ska bli bonsaier så småningom!!! Så därför är jag rädd om den och måste få bort ohyran meddetsamma... Plus att den riskerar att smitta andra växter. Så jag tog växten till köket. Av någon anledning kom jag på att hålla till på golvet. (Okej - anledningen var att diskbänken var för full med disk och jag hade ingen tanke på att låta en så världslig sak som smutsig disk gå före min sjuka växt...) Tog fram mitt insektsmedel. Denna sort fick jag på järnaffären senast jag försökte köpa sprejgiftet jag köpt förr. Man blandar ut det med vatten. Kanske står det att man ska spreja växterna men jag brukar doppa dom i det. Alltså fyllde jag en skål med utblandad vätska, och satte ner fikusen, uppochner, i den. På något sätt halkade eller slant jag just då till så att hela skålen tippade, en och en halv liter halt insektsmedel for ut på golvet och jag själv slog armbågen i ett hörn!

Det var bara att kasta dit några handdukar och börja torka! Med den onda armbågen var det dock inte så lätt att uppskatta att golvet blev torkat. Där fick jag för att jag inte iddes börja med att diska undan på diskbänken!

Som om inte detta räckte så lyckades jag sparka omkull samma växt en gång till innan jag fått den tillbaka till sin plats. Jag hade ställt den på golvet i rummet den här gången medan jag torkade rent på bordet där den brukar stå, sedan tog jag en annan växt ut i köket för vattning och rengöring - och med den i händerna såg jag inte fikusen på golvet när jag kom tillbaka, och så gick jag rätt in i den!
Inga kroppsskador denna gång, men krukan fick en spricka.

Håhå jaja.

Och vem ska man bli arg på när man själv är klantig?

Som tröst har solen strålat och värmt som en sommardag, och min björk är höstgul!


1 kommentar:

  1. En sån där dag när allt går fel, du ska se det blir en jättebra dag imorgon!

    SvaraRadera