Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

lördag 17 mars 2012

Bonsai activities, at home - and in Umeå
I repot a tree now and then when I can get some time. This ficus was moved to the left in the pot, see below.

Jag tar ett träd då och då och planterar om. Den här fikusen hade jag bestämt att flytta åt vänster i krukan. Nu är det gjort, se nedan, och mycket av höjden försvann också.


Luckily I have a repotting space where I don't have to clean up after every time... (These are the two types of cat litter I use.)


Håller till i tvättstugan med det jordiga arbetet, och där städar jag inte bort efter varje enskild omplantering. (Det ser förskräckligt ut förstås...) De här två kattsandsorterna använder jag och blandar i jorden, de består av granulerad lera. INTE klumpbildande. Den ena har lite större och den andra lite mindre kornstorlek, hoppas det syns på bilden.The other day I represented the bonsai society and talked about bonsai to a group of students in Umeå. There will be a practical follow-up later. They gave me an interesting plant for this, it is an acacia tortilis. It has beautiful small leaves - and is full of thorns...


 Häromdagen var jag i Umeå och berättade om bonsai för en grupp intresserade studenter. Jag var där som representant för bonsaisällskapet och vi var inbjudna av en grupp som kallar sig dendrologer. De var så intresserade att inte mindre än 18 st skrev på en intresseanmälan om att senare göra en praktisk uppföljningsdag!
Som tack fick jag denna växt, som är en acacia tortilis. Jätteroligt! Den har vackra blad - "upprepat parbladiga" - och är full med taggar...


This is how much you can see of my outdoor trees today: nothing at all!

Så här mycket har utomhusträden tinat fram: ingenting alltså.

.

3 kommentarer:

 1. Hej tänkte bara fråga om du ställer ut dina fikusar över sommaren eller står dom säkrast inne?

  mvh Calle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Calle! Mina erfarenheter av den norrländska sommaren gör att jag håller fikusarna inne. Hela året! Mina "halvhärdiga" sk garageväxter brukar jag ha ute på sommaren däremot - almarna, zelkovorna, de japanska lönnarna.

   Radera
 2. Du planterar om bonsaier och jag pelargoner.
  Låter kul att vara ute och föreläsa om sitt stora intresse.
  Så mycket snö ni har fortfarande, men det är ju inte midsommar än ...
  Kram och ha det fint!

  SvaraRadera