Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

lördag 4 februari 2012

Too cold for anything


I was supposed to go to town today for this years first bonsai-meeting, but we cancelled the meeting because of the cold weather. This is my ski trail away from our house, but it was too cold for skiing also...

Skulle ha farit till stan idag - men vi bestämde att ställa in dagens bonsaimöte på grund av kylan. Här syns mitt skidspår som går från huset, men det var förstås för kallt för skidåkning också. Jag tog ett snabbt kort från husknuten, för det var så himla vackert när solen kom fram på dagen.


Not so warm in our house today, but at least it is better than outside...

(Inte så varmt i huset, men bättre än ute i alla fall...)


The fantastic sunrise this morning: the mountain makes a shadow in the air above it!


Imorse fick jag se ett intressant fenomen vid soluppgången, silhuetten av berget syntes som en skugga i luften ovanför.The cold room where I have kept my pomegranates became too cold, so I decided it is time to take them back in the house and let them start growing. 

Våran kallfarstu blev lite för kall för granatäpplena, typ minusgrader, så jag bestämde att ta in dem i huset och låta dem stå i värmen från nu och börja växa.
4 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Hujedamej vad kallt du har. Här ikväll har vi -20 än så länge. Hos oss hittills kallast i vinter, men jag hörde att de hade haft -33 i norra Värmland natten som gick.
  Kläd dig varmt och var rädd om dig, men du är väl härdad som är född däruppe.
  Många varma kramar från mig!

  SvaraRadera
 2. Trevligt att hitta en bonsaiblogg, själv har jag just startat en för att kunna följa mina eventuella träd framöver. Tråkigt att vi inte kunde träffas på mötet sist.

  Fredric

  SvaraRadera
 3. Så kul att du har "drillat" hunden till att gå ut och rasta sig själv. Å, andra sidan tror jag inte att du är så inaktiv som du låter. Jag inbillar mig att ni som bor norröver är väldigt sportiga, så du får nog din motion på annat sätt än att rasta hunden.
  Många varma Alla Hjärtans-kramar till dig från mig!

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Sitter vid datorn med en kopp kaffe och kollar över lite bloggar.
  Dina bonsaier som du grävde ner är väl täckta av ett tjockt snötäcke antar jag. Här har vi nog 15-20 cm, så börjar det bara tina, så är det snart borta.
  Ha det gott,så hörs vi snart igen!

  SvaraRadera