Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

söndag 31 augusti 2014

One picture for this summer


Pine. I turned it around in the pot when I repotted it this year (it stood "the wrong way" because of the shape of the root).
 = One step closer to becoming a bonsai!


5 kommentarer:

 1. Hej Anna är det där en vanlig svensk tall? Hur går du till väga har du skrivit ner någon steg för steg guide, hur stora är dom när du drar upp dem eller drar du upp dom från kotte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det en vanlig svensk tall! Den kommer från ett bergigt område här omkring i Västerbotten. Jag har inga tallar som kommer från frö, dom är alla uppgrävda i stort format (samma storlek som dom ska vara ungefär). När man grävt upp dom börjar man omformningsprocessen för att få dom att passa till en kruka och få grenarna snygga så dom passar till stammen. Det är en snygg stam man letar efter när man letar träd i naturen, skulle man kunna säga lite förenklat. Jag har inte skrivit någon steg-fö-steg-guide, men det finns böcker som man kan läsa, både på svenska och engelska. Men det viktigaste rådet jag kan ge är att gå med i Bonsaisällskapet och lära av andras erfarenheter, tex föja med ut på yamadori tillsammans med andra som vet vad och hur man gör!

   Radera
 2. Fantastisk bra blogg förresten!!!
  Med vänlig hälsning
  Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag önskar att jag hade mer ork och inspiration att fota mina träd och skriva om dem...

   Radera