Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

tisdag 29 november 2011

Fluttering red tape


Time to decorate the christmas tree? Maybe not quite yet. I have tried to improve the moose-repellant around my bonsai trees with fluttering red and striped plastic tapes. I admit it does not look very pretty, but fortunately we don't have any neighbours here that can complain... Now will this work?

Dags att klä granen? Nej, men jag har gjort ett försök att förbättra bonsai-inhägnaden med lite fladdrande röda och randiga varningsband. Snyggt kan man ju inte säga att det blev, men nu bor vi ju som tur är inte i nåt villakvarter där grannarna kan klaga om det ser för jäkligt ut... Kommer detta att avskräcka älgen, lite mer i alla fall?
 3 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Ska bli intressant att se om banden funkar. Annars tycker jag älgar brukar gå rakt fram och inte bry sig så värst vad som står ivägen. Ibland har man ju läst i tidningen om älgar som har släpat på både gungor och torkställningar.
  Hoppas att det funkar hos er. Om inte annat, så tycker jag att det såg fint ut med de röda banden nu i juletid.
  När jag satte röda plastband i våra fina 2-metersekar som vi hade planterat i skogen mellan huset och sjön funkade det inte. Men ..., då var det kommungubbarna som som ställde till det, trots att jag i egen hög person gick ut till dem och frågade om de inte kunde tänka sig att skona ekarna som jag hade märkt ut. Jag hann bara gå tillbaks in igen och fick då se hur de satte sågarna i träden. Jag blev så paff att jag inte kom mig för att gå ut och fråga varför de gjorde så. Nu har jag nya ekar på gång och får jag se en kommungubbe i närheten av dem, då blir jag inte nådig.
  Oj, förlåt att det blev en så lång kommentar.
  Kram och ha det gott!

  SvaraRadera
 2. hahahaha ser ut som en brottsplats ju! Hoppas det fungerar :) För min del ska jag hänga några cd-skivor. Har hört att det blänkande avskräcker också.

  SvaraRadera
 3. Får väl se hur det går, jag vet ju hur det är med de knäppa djuren... Det lustiga är att jag har använt samma hörna för bonsaierna i ca tjugo år utan problem, det är först de senaste två vintrarna som en älg blivit alltför oskygg och närgången och börjat gå in på tomten.
  Jag kan ju dekorera lite till och hänga dit något som blänker också!

  SvaraRadera