Blog of a bonsai amateur and tree lover

...om mina bonsaier och andra träd

måndag 13 augusti 2012

Och vart tog den här sommaren vägen?



I just want to prove my trees are well and growing! This time should be the bonsai-busiest, but... as usual I have been doing all other things. But next year... then I will work on every tree... and they will all be perfect! (I hope everybody understands this is a joke...)


Vill bara tala om att träden lever och frodas - kanske frodas lite för mycket till och med, då deras skötare är dålig på att klippa, linda, forma och fixa med dem.
Det är ju nu man skulle jobba som mest med dem, och fota de snyggaste bilderna. Synd att jag har några andra tidskrävande projekt på gång... Jag satsar på nästa sommar.




Häromdagen läste jag om ett "medborgarförslag" som skickats till kommunen av en idérik person. Dvs när jag läste det trodde jag att det redan var en spikad planering. Kanske beroende på att en person hade sagt så till mig, och så läste jag slarvigt med fel version redan inlagd i skallen... Idén var att anlägga en "bonsaipark" i stan. Vadå bonsaipark? Hur då? Vad menas? Lösa obevakade bonsaier för allmänheten? Eller menar han egentligen bara en japansk trädgård, med formade träd planterade i marken? Det hela verkade ganska obegripligt. Samtidigt nämndes vår förening i artikeln. Hade människan pratat med någon från föreningen, och hade de planer ihop på denna "bonsaipark"?
Framför allt: hade de planerat denna stora satsning och inte ens informerat mig om saken? Jag var redan inställd på att inte bara lämna föreningen, utan även säga upp bekantskapen med dem som jag misstänkte för detta svek.
Sedan  lugnade jag mig litegrann och läste lite mer noga vad som egentligen stod där... Det visade sig att det alltså bara var ett förslag från en idérik människa, som tydligen kommit med fler fantasifulla förslag till kommunen på senaste tiden. Sånt som att bygga ett pariserhjul i älven och liknande. Aha.

Tur att jag inte hann säga något till dem som jag var så arg på...